<h2>Chlebové směsi - Žitný chléb / kompletní chlebová směs</h2>
<p>Kompletní chlebové směsi jsou Vaším velkým pomocníkem pro přípravu chutného čerstvého domácího chleba. Chlebové směsi jsou vhodné pro pro použití v domácích pekárnách.</p>
<h2>Návod na pečení chleba v domácí pekárně</h2>
<p>Nalijeme 350ml vody, přibližně o teplotě 25oC, poté nasypeme tuto chlebovou směs (500g). Zvolíme některý z programů v trvání 2,5-3 hod - většinou se jedná o program základní. Pokud je pekárna vybavena pouze delšími programy, snížíme trochu teplotu vody, aby chléb nepřekynul. Čím je těsto řidší, tím rychleji kyne. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme chvíli vychladnout.</p>
<p> </p>
<p><strong>Složení:</strong> pšeničná mouka 45%, žitná mouka 47%, sušené kvasnice, sůl s jodem,sladový extrakt, sladová moučka, hroznový cukr, kyselina citronová, jablečná a listová, sušený žitný kvásek</p>
<p><strong>Datum min. trvanlivosti:</strong> uvedeno na horní části obalu<br />
<strong>Hmotnost balení:</strong> 500g</p>
<div style="background:#eeeeee;border:1px solid #cccccc;padding:5px 10px;"><em>Minimální trvanlivost označuje datum doporučené spotřeby zaručující 100% kvalitu směsi. Při skladování na vhodném a především suchém místě se minimální trvanlivost dá prodloužit až o několik měsíců. Po delší době, nebo navhlhnutí směsi mohou hůře fungovat sušené kvasnice. V takovém případě se doporučuje přidat klasické kvasnice.</em></div>
<p> </p>